Contrast
< Back to Blog
Original link:

https://www.youtube.com/watch?v=0Fw2A6TfxCA

2023-11-02 10:17:39

Генерал Залужний виправляє помилку Банкової!

video content Image generated by Wilowrid

вітаю , друзі !

хотілося б поговорити про два різних стилі державницьких , але ці стилі приносять абсолютно різні результати країні .

і це не протеставлення , тому що у політичної влади завжди значно ширше інструментарів , ніж у військових .

video content Image generated by Wilowrid

я , власне , говорю про те , що після скандальної статті в виданні «тайм» , яка аналізує атмосферу в офісі зеленського , ці внутрішні переживання зеленського , фантоми і страхи , інструментарі , які вони наважуються застосовувати в досягненні ціли , які не наважуються .

але сьогодні , окрім того , з'явилася стаття генерала залужного в виданні «економіст» .

вона вже з'явилася , наприклад , борислав березов з тих переклад в себе на акаунті поставити .

статтія , я вам скажу , знаєте , коли у багатьох з'являється спроба співставляти .

video content Image generated by Wilowrid

по-перше , саймон шустер — людина стороння , і він пише про українську політику поглядом сторонньоспостерігача .

йому , можливо , щось і болить , зрозуміла , частина болі українці .

але , загалом , він живе своїм життям , і він моніторить , і він фіксує тичні тичніші події крізь власний досвід , крізь свою систему цінностей .

ця система цінностей нам не ворожа , вона цілком , мабуть , прийнятина , хоча з іншого букву навішування нацистських ярликів на азову , мабуть , не зовсім виправдане .

бо з ним .

але статтю саїнова-шустера обговорили всі , відтоптались на ній комуналіньки .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

і тут , коли з'явився досить ґрунтовний аналіз генерала залужного в економісті , ця стаття має чітке методологічне і інформативне завдання , на тлі оцих останніх скандалів , чуток , можна сказати , такої змагальності фантомів , стаття генерала залужного в економісті про війну , про інструментарії війни .

video content Image generated by Wilowrid

ти , хто поспішив співставити чи протеставити ці два погляди , я б не протиставляв ці погляди , тому що завданням , в принципі будь-якої публікації військового є донесення , по-перше , оцінки стану речей , а по-друге , по суті , у статті генерала залужного є є не просто погляд на війну , на сучасний стан речей і аналіз озброєн , який є в росії , в стані військ російських , військ українських .

але тут є ще одна річ .

video content Image generated by Wilowrid

коли залужний з'являється в медіа , то це роз'яснення , це сигнал військовим і силам , які пов'язані з забезпеченням військ , допомозі україні .

з якою з'явилася стаття видання економії , зазвичай , воно базово орієнтоване на власне сферу фінансів і промисловості .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

тому публікація генерала залужного , тому публікація генерала залужного , вона багатьма сприйнявася , по суті , як спробув відбілити ситуацію , як спробував відбілити ситуацію після скандалу з публікацією щодо стану банкової і зеленського , і стану політичної більшості у парламенті , умовно кажучи .

так от , назва такі «сучасна опозиційна війна та як в ній перемагати» вона є логічним продовженням , пригадуєте , ця перша велика публікація генералу залужного і заброцького .

video content Image generated by Wilowrid

і тепер авторська стаття генерала залужного , по суті , є підготовкою до переходу на новий технологічний рівень ведення бойових дій .

ми спостерігаємо , як з 24 лютого , а що важливо , генерал залужний фіксує якраз стан збройних сил україни на 24 лютого 1922 року .

і стан доволі плачевний .

через що зараз почнеться нервозність у стані фан-клубі зеленського , тому що дійсно зараз по соцмережах починають обговорювати всілякі тези про те , що це протеставлення , що це антитеза .

ні , це не антитеза .

video content Image generated by Wilowrid

це сигнал військовому професійному середовищу військовим і тим корпораціям , які забезпечують війська .

по суті , аналіз генерала залужного підштовхує в цілому збройні сили нато до певного швидкого переходу на інший технологічний рівень .

дуже багато в цій статті приділено уваги стану високотехнологічних озброєн , зокрема реп , авіації , протиповітрєнної оборони .

тобто фактично тут аж очі в очах меготить від переліку тих систем , які станом на сьогодні отримала від партнерів україна .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

але є і дуже дуже оптимістичний вихід із цих обставин .

дивіться , цитую генерала залужного , «станом на 24 люту 1922 року збройні сили україни мали обмежений комплект сил , призначений для проблемних проходів в мінно-вибухових завороженнях .

на їх озброєння знаходились технічно застарілі зразки , техніки завдяки західним партнерам , в ході воєнних дій вдалося дещо наростити .

це вже фіксування , бо мова заходить про те , що російські джерела останнім часом почали прокачувати тему , що це позиційна війта і вона надовго , і це тупик , це безвихід , треба домовлятися , треба залишати війська на тих позиціях , які є .

і таке пішло поїхав .

video content Image generated by Wilowrid

тобто , мабуть , одним із важливих чинників , я зацитувався на момент , пов'язаний із подоланням оцих інженерних загороджень , які встигли агресор набудувати , поки партнери роздумували , що нам давати , що не давати .

але , мабуть , не нам підказувати нашим західних партнерам , що нам треба виділити негайно .

вони керуються мотивами власної безпеки .

тепер от , знаєте , борис пістворіус , міністр оборони німеччини , він людина і стримана з одного часу , але й з одного боку , але і достатньо емоційна .

video content Image generated by Wilowrid

тому що борис пістворюс заговорив про стан бундесверу , на початок російської агресії , і стан був плачевний .

по суті , по-моєму , більш-менш робочим у стані в них знаходилося тільки чи не 40 танків .

генерал залужний пише , що збройні сили україни вступали у війну , маючи 120 літаків тактичної авіації , з яких лише 40 були визнані технічно придатними до застосування , та 33 з інших ракетних дивізій у несередньої і малої дальності , з яких лише 18 мали повністю справну техніку .

17 мали повністю справну техніку .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

розумієте те , що навіть такою легкою перенесною технікою під києвом вдалося протистояти повітряним атакам і був збитий цей нахраб авіаційний протягом перших двох місяців війни .

раптом український досвід показав партнерам і цілому світу , що авіаційна компонента є дуже важлива , бо класична наційна війна – це повна перевага в небі .

коли згадуємо статтю шустера , там якраз оця вимога про атаку на горлівку .

video content Image generated by Wilowrid

потім дуже багато в західних медіа було про втрати українських військ при подоланні інженерних загороджень .

влітку , коли розпочалася наступальна операція .

власне , ці втрати , справді , були шокуючими , але технічно , знаєте , залізо згоріло , люди вціліли .

і це ще одна принципова перевага українських військ , технологічна перевага матросійська .

але , звичайно , що генерал залужний тут пише про потенціал противника , і він дуже делікатно , по суті , натякає на те , що без авіації дійсно жодного справжнього руху , жодного серйозного прориву не буде .

video content Image generated by Wilowrid

авіація – це , в першу чергу , не лише наступальний потенціал авіації , це ще і додатковий засіб протиповітерної оборони .

і те , що в нас почалося серйозне нарощування протиповітерної оборони , дає надію на те , що виграний час дозволить якраз переграти противника і внарощення виробництва власної техніки .

тут критики на адресу влади дуже багато .

і , власне , про що говорить генерал залужний ?

він говорить про те , що за час підготовки до нападу противник прийняв близько 60 типів сучасної техніки та засобів реп .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

він перераховує в тому числі так звані засоби окопний реп , чого для українських військ на початках було ...

ну , тут не тотальна перевага , але згадується ось такі про те , що 22-го року на озброєнні були у збройних силах україни .

такі сучасні засоби реб як бпла , з бпла як буквелі id , анклав , хмара , мотта .

video content Image generated by Wilowrid

ми не спеціалісти , ми не військові , нам це не дуже що говорить , але загалом говорить про інше , що поки відбуваються такі експерименти над новими видами озброєння , і україна стала дуже цікавим полігоном для партнерів , в тому числі західних , для найбільших виробників новітніх озброєн , і те , що , наприклад , модулі ппо , найсучасніші , німецькі чи британські , почали з'являтися в україні , тут генерал завлужний порадував своїй статті дуже такою оптимістичною інформацією , яка ми нарікаємо на нашу зброєну галузь , але раптом-раптом щось та й прострілює .

от дивіться .

video content Image generated by Wilowrid

на сьогодні здійснюється нарощування спроможностей щодо боротьби з високоточною зброєю противника крилатими ракетами бпла шляхом розгортання загально національної системи реб покрова з можливістю здійснення підміни супутникового радіонавігаційного поля , спуфінгу , подавлення супутникової радіонавігації по всій лінії бойового з'єднання та на більшій частині території україни .

тобто , ми раптом відкриваємо , що українська технологічна думка , і тут те , що ці , інформацію про ці типи озброєнь ми чуємо з вуст головнокомандуючого .

це більш ніж оптимістично .

продовжується розробка та опровадження процесу управління елементів системи ситуативної об'їзності .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

графіт для автоматизації , передачі , відображення інформації про проліт малорозмірних бпла , кварц система для збирання , оброблення , відображення даних .

можна продовжувати і нагадаю , що тут же у нас давно вже стала медійною такою легендою система кропева для артилерії і система дельта , це система поля бою , поля бою , електронна система управління полем бою .

тобто якісь такі дуже-дуже серйозні посили .

і мені здається , що ця стаття , вона дійсно створює абсолютно інший тип розмови про україну .

тобто інший ракурс розмови про україну і про серйозного партнера , відповідального партнера .

video content Image generated by Wilowrid

тому що насправді конкурентна політика такого містечкового типу , яку культивує пан єрмак , а можна сказати , що він архітектор оцього всього політичної гри з повновидалення опозиції з інформаційного поля , з монополізації інформаційного поля , з цим телемарафоном , фактично з діючою сензурою .

раптом дозволяє говорити про україну як про дуже відповідальну і потужну країну .

бо кілька публікацій , скандальні візити , не дуже вдали візити .

video content Image generated by Wilowrid

і тут можна сказати , що банкова хотіла козирнути серйозними досягненнями на тій же саме мальті .

але мені здається , що трапилось так , що публікація шустера , вона забила навіть ті позитивні тенденції .

принаймні , перше ми почули позицію ватикану , про те , що ватикан підтримує україну .

в цьому спробі побудови широкого діалогу між колективним півднем і заходом .

долучення 66-ти країн на цей саміт на мальті .

він насправді нібито результат , але це результат , який не можна відчути .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

тобто результат на рівні радників і створення п'яти консультаційних груп .

а чи варто було так помпезно все це обставляти ?

знаєте , щоб давати цьому оцінку , треба бути там .

але загалом , коли ми дивимося на все , що робить політична влада і роблять війською .

ці два стилі чому захоплюють , власне , людей і схиляють їх на бік військової влади і вибудовують таке поле захоплення , любові і величезної надії до генерала залужного .

video content Image generated by Wilowrid

тому що війською виявилися найрезультативнішими і військова стилістика раптом на тлі постійної такої вербальної війни , словесної грізні , медійних пін-понгів , цього не можуть дозволити собі військові .

військові говорять мало і стараються , щоб їхні слова не розходилися з діями .

єдине , що українці прекрасно розуміють , що деякі речі , які говорять військові , необхідні для або дезінформації противника , або приховування реальних намірів власних .

video content Image generated by Wilowrid

і тут , як не крути , ми не можемо припирати до стінки військових і вимагати з них звітів про плани , про хід , про кількість загиблих , про кількість втраченої техніки , включено з номерами частин і прізвищами командирів .

ми цього не можемо вимагати .

якби ми не хотіли прозорості і бажання зрозуміти логіку повідомки військових , їх якраз стиль досягнення цілий передбачає втаємничання величезного масиву інформації .

але ж з політичної влади ніхто не вимагає такого спеціального втаємничання речей , пов'язаних , наприклад , з соціальною діяльності влади під час війни .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

з станом пенсійних рахунків , з можливості розвивати бізнес , з можливостю навіть інвестувати .

в принципі , якщо банкова говорить про те , що ми ж маємо стати трошки ізраїлем , то ставайте трошки ізраїлем .

ізраїль 70 років в війні , але в ізраїлю не страшно інвестувати .

тому що ізраїль раптом почав не просто виробляти озброєння , яке було доступне , точіше недоступне , ізраїлю після другої світової , на початках становлення держави .

але вже кінець 80-х , 90-й , а потім 2000-й зробили ізраїль абсолютно технологічним гравцем світового рівня .

у країни ж є потенціал на це .

video content Image generated by Wilowrid

у країни є на це потенціал , і ми бачимо , що система дельта , вона раптом стала дуже позитивним відкриттям для цілого нато .

тобто , коли виникає історія , ось , весь час мені пишуть у рубрику «війна все спише» , люди дуже переживають за те , що генералу залужного можуть услугнути , або генералу залужному перешкоджають діяти .

ми бачили це , до речі , в статті шустера про те , що політики втручаються в діяльність військових , починають придумати якісь операції , куди військові повинні вести війська .

ну , це неприєдятні речі .

і треба ще раз захоплюватись стоїчністю і відповідальністю генералу залуженому , для якого зберегти потенціал бойовий і техніку людей .

це , в першу чергу , людей .

video content Image generated by Wilowrid

це гіперзавдання .

не завдання звільнити територію , а потім порахувати і вивести , що ми покладали скільки людей , що самим стало страшно .

тому , просто ці дві різних стилістики , ці два різних підходи , не протиставляємо їх .

але мені здається , що зараз час би банковій схаменутись і перестати займатися інтригами , введенням в ума му західних партнерів , тому що стан економіки дуже поганий .

і ми бачимо , з якою запеклістю доводиться президенту сша боротися за допомогу україні , видергати з зубів республіканців цю допомогу .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

джозеф байден в дуже складній ситуації , тому що він сформував велику ідологему з допомогою україни і ізраїлю , великий сценарій , який повинен вплинути на світу безпеку в цілому .

але республіканці напередодній виборів хочуть вибити цей козер з рук байдена .

і тут україні варто було б дуже-дуже обережно і послідовно поводитися .

навпаки , зробити так , щоб у байдена на руках був серйозний козир .

і дійсно , якщо частина республіканців , зокрема група мага , може козиряти цією статтею саймона шустера , яка мабуть справді не дуже корисна , але з іншого боку вона ж про переживання також .

video content Image generated by Wilowrid

тобто в професійні дискусії публікація генерала залужного економісті дає дуже багато козерів нашим партнерам і в республіканській , і в демократичній партії на передодні голосування по цьому пакету .

video content Image generated by Wilowrid

зараз свіжа інформація приходить , що джозеф байден дуже вперше , він готовий заветувати окремий закон про окрему підтримку ізраїлю поза підтримкою україни , бо справді байден придумав цілісний концепт , як з допомогою вливань фінансових підтримки ізраїлю , підтримки україни , підготувати грунт для формування , мабуть , і змін структурі оон , і змін в радбезі оон , і загалом в балансах безпеки в цілому світі .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

бо наш інтерес , звичайно , є в європі , але ж в сполучених штатів є величезний інтерес до тихоокеанського театру військових дій , і економічного середовища тихоокеанського .

адже зараз головна виробниця бази світу і основний рушей економіки світової перейшов на тихий океан .

переходить із розтанням потенціалу китаю і всіх цих – індонезії , філіппіні , японія ж і корея – залишаються великими світовими гравцями при цьому .

video content Image generated by Wilowrid

тому от за цих обставин , напередодні великого самітуатесу у сан-франциско і очікуваної розмови з сізенпінім , ми раптом ніби з одного боку дійсно самі собі наробили шкоди із дещо невдалою поведінкою політиків і медійників , які забезпечують діяльність зеленського .

але дуже хочеться вірити , що професійна стаття генерала залужного , а я весь час говорив , що у залужного є дуже великий потенціал очолити військовий комітет нап .

дуже великий потенціал , тому що запит на його аналітику , на його військову філософію у світі тільки зростає .

video content Image generated by Wilowrid

тобто раптом за півтора роки війни генерал залужний із головкома українських військ виріс у дуже важливу фігуру військової думки , світову фігуру .

тому , знаєте , коли часом дивишся , як таракани такого певного болотиного кольору тявкають проти залужного , дуже б не хотілося , щоб це тявка не перешкодило найголовнішому завданню генерала залужного .

перешкодило перемозі у цій страшній , кровопролитні війні .

Wilowrid Advertisement
video content Image generated by Wilowrid

без перемоги ми не мати вам майбутнього .

без цієї перемоги україна може втратити остаточно своє право бути суб'єктною і поважаною світі державою і нацією .

тому будьмо критичними до політиків і до влади , але не заважаймо робити свою справу військовою .

вони справжня національна літа на сьогоднішній день .

переможемо .

слава україні !

дякую .

поділіться , будь ласка , цим відео .

video content Image generated by Wilowrid

поставте вподобайки , аби наша аудиторія зростала .

це допоможе донести правильні ідеї для тих , хто вагається , хто дезорієнтований , аби вони мали орієнти ржитті .

і мали в дискусії з усяким поторочем спертися на думку людей , які , в принципі , мають і досвід , і відповідальність .

дякую за підтримку !

Partnership

Attention YouTube vloggers and media companies!
Are you looking for a way to reach a wider audience and get more views on your videos?
Our innovative video to text transcribing service can help you do just that.
We provide accurate transcriptions of your videos along with visual content that will help you attract new viewers and keep them engaged. Plus, our data analytics and ad campaign tools can help you monetize your content and maximize your revenue.
Let's partner up and take your video content to the next level!
Contact us today to learn more.